Fra tobaksfabrik
til bæredygtig
bydel

Igennem mere end 59 år har Tobaksfabrikken været arbejdsplads for tusindvis af mennesker. I dag fortsætter de historiske bygninger med at være en del af rammerne for 32 ejerboliger, 175 studieboliger, SATS, PostNords logistikafdeling og caféen, som indrettes i det tidligere portnerkontor. De utidssvarende fabriksbygninger er revet ned og har givet plads til 260 nye boliger midt i Tobaksbyen.

Ud mod Ringvejen bliver det nyopførte 19.950 kvm. store P-hus nabo til hhv. et 34.000 kvm. stort multihus til f.eks. hotel, restaurant, supermarked/detailbutikker og et 34.000 kvm kontorhusdomicil, som er velegnet til alle former for liberalt erhverv. I respekt for de historiske relationer har man givet den nye grønne bydel navnet Tobaksbyen.

Indbygget bæredygtighed

I tråd med Tobaksbyens grønne linje er parkeringshuset i Tobaksbyen udstyret med 32 strategisk placerede ladestationer til elbiler. Også på anden måde lever P-huset op til vores krav om bæredygtighed. Konceptet er ikke kun økonomisk konkurrencedygtigt i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse – men også i forhold til bl.a. muligheden for at genanvende materialerne eller endda flytte huset til en helt anden adresse. 

Bæredygtigheden har også holdt sit indtog i Tobaksbyen på anden vis, idet man har udstyret en del af Tobaksbyen med NOxOFF™ belægningssten, som nedbryder giftigt kvælstof og omdanner det til ren luft.

Vigtige årstal i Tobaksbyens historie

1951

American Tobacco Company opfører Tobaksfabrikken, som gennem flere generationer er arbejdsplads for tusindvis af mennesker.

1972

Færch, Augustinus og Obel indgår aftale med British American Tobacco (BAT). Aftalen betyder, at Danmarks største tobaksproducent hermed er en realitet.

2008

BAT køber House of Prince af Skandinavisk Tobakskompagni.

2011

BAT nedlægger tobaksproduktionen i Danmark-

2014

Tobaksbyen overtager British American Tobaccos bygninger og overdrager den overordnede projektudvikling til Maycon. I respekt for de historiske relationer giver man den nye bydel navnet Tobaksbyen. I dag fortsætter de historiske bygninger med at være en del af rammerne for 32 ejerboliger, 172 studieboliger, fitness.dk samt PostNords logistikafdeling.

2017

Danbolig meddeler sidst på sommeren, at alle 32 ejerboliger i Tobaksbyens tidligere – nu renoverede – kontorbygning, er solgt.

2018

Med en godkendt lokalplan går Domus Nova i gang med at rive de gamle bygninger ned for at gøre plads til 260 nye boliger lige midt i Tobaksbyen.

2019

Domus Nova ved Kim Dencher Johansen sætter gang i byggeriet af de 260 nye boliger midt i Tobaksbyen.

2020

I januar sættes der gang i et af Danmarks største P-huse NCC er totalentreprenør på projektet.

P-husest er 19.950 kvm. med 780 P-pladser i seks etager og ca. 56 P-pladser i terræn. 

Ibrugtaget i februar 2020.