skip to Main Content

Erhverv

I takt med at flere og flere virksomheder etablerer sig i nabokommunerne til København, vokser behovet for attraktive lokationer til domicilbyggerier og moderne familieboliger. Herudover er det en kendsgerning, at de store virksomheder i Gladsaxe/Søborg som Novo, Alfa Laval og Dyrup tiltrækker mange medarbejdere og gæster til området fra hele verden. Og da de bl.a. efterspørger hotel- restaurant- café- og indkøbsfaciliteter, har Tobaksbyen taget højde for de krav, som er gældende for markedet.

I projektudviklingsfasen har Maycon lagt stor vægt på at opfylde ønsket om at bevare og bygge videre på de eksisterende værdier i Tobaksbyen. De bevaringsværdige, historiske bygninger og markante, kontorlokaler har derfor fået tilført nyt liv med respekt for det, der var engang.

Foruden de bevaringsværdige bygninger, der nu er blevet ført up to date, kommer Tobaksbyen også til at blive stedet, hvor der opføres:

  • En 34.000 m2stor bygning; et oplagt sted at placere hotel, butikker, dagligvarebutik, biograf, café  og andre beslægtede erhverv. Det kommende hotel m.m. kommer til at ligge lige ud til ringvejen og meget tæt på motorvejsnettet.
  • 24.000 etm. kontorhusdomicil.
  • Et stort P-hus placeres mellem hotelbygning og kontorhusdomicilbygningen. I P-huset bliver der plads til ca. 800 biler samt 50 biler i terræn.
  • 260 helt nye boliger midt i Tobaksbyen. Boligerne er udviklet af Maycon. Det er Domus Nova, der står for nedrivning af de ikke bevaringsværdige bygninger i Tobaksbyen, ligesom det også er dem, der har købt projektet.
  • Cafélivet kan også nydes i Tobaksbyen, idet det tidligere portnerkontor forvandles til en trendy café, der bliver hele områdets mødested.